Belföld

Az oroszok bocsánatot kértek a budapesti metró utasaitól

A Metrowagonmash közleményt adott ki az M3-as metrószerelvényeivel kapcsolatban, melyben a vállalat csapata és vezetése nevében szeretnének bocsánatot kérni a budapesti metró utasaitól azokért a kellemetlenségekért, amelyek a gyárukban felújított és korszerűsített metrószerelvényekkel történtek az elmúlt hetekben.

Borisz Bogatirjev, a Metrowagonmash vezérigazgatója azt írta:

Szükségesnek tartom tájékoztatni Önöket arról, hogy a Metrowagonmash folyamatosan egyeztet és kommunikál az M3-as metrót üzemeltető BKV-val, valamint Magyarország közlekedési hatóságával. Ennek részeként közös munkacsoportok jöttek létre, amelyek célja a jelenlegi helyzet elemzése, a beazonosított hibaokra alapozva további cselekvési tervek kidolgozása. A hatékony és pontos munkavégzés érdekében a Metrowagonmash Budapesten dolgozó szakértőit – akik részt vesznek a szerelvények üzembe helyezésében és támogatják azoknak a BKV általi üzemeltetését – vállalatunk főkonstruktőre irányítja.

Elsődleges feladatuknak a korábbi problémák beazonosítása alapján olyan megoldások keresését tartják, amelyek

  • növelik az üzemeltetés megbízhatóságát, és
  • megakadályozzák hasonló esetek ismételt előfordulását.
Bréking: az oroszok megtalálták a hármas metró hibáit
Amit ők újítottak fel, csak nem működött. Most elviekben elhárították azt.

Bíznak abban, hogy a felújított vonatok hamarosan ismét visszakerülhetnek a vonalra, mivel elmondásuk szerint a fent vázolt intézkedéseknek köszönhetően üzemeltetésük feltétel nélküli biztonságát és az utazás kényelmét hamarosan garantálni tudják majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik