Belföld

Simicskó: nem építenek az iskolák lőtereket

A Klik felmérésének nincs köze a honvédelmi minisztérium programjához – állítja a miniszter.

„Iskolákban terveznek lőtereket kialakítani?” – kérdezte Demeter Márta független országgyűlési képviselő a honvédelmi minisztert. A politikus abból indult ki, hogy az állami intézményfenntartó körlevelet küldött az iskoláknak, arról érdeklődve, melyik intézményben található alkalmas helyszín.

Simicskó István a kérdést politikai hisztériakeltésre alkalmasnak minősítette, és azt írta, „ebben a társadalmilag és a honvédelem ügye szempontjából is nagy horderejű és komoly témában nem helyénvaló”.

A honvédelmi miniszter azt írta, a tárca lőtérfejlesztési koncepciója a hosszú távú honvédelmi és haderőfejlesztési program részét képezi, és nincs köze a Klebelsberg Központ felméréséhez, ami a sportlövészet iskolai oktatásáról szól.

Országosan a Honvédelmi Sportszövetség Területi Központjai létrehozásával kívánjuk a jövőben elősegíteni a fiatalok széles körében a honvédelemhez köthető sportágak megismerését és gyakorlásának lehetőségét

– közölte Simicskó, hozzátéve: „az illetékes tárcák között megvalósuló szakmai egyeztetéseket követően megállapítható, hogy valótlan az a híresztelés, amely szerint az iskolák lőtereket építenének”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik