Belföld

RomNet: Azonnali csődöt jelent az Országos Roma Önkormányzat

orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )
orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )

Több képviselő tájékoztatása szerint közel egymilliárd forintos adóssága miatt azonnali csődöt jelent az Országos Roma Önkormányzat – írja a RomNet. A lap úgy tudja, egy független könyvvizsgáló cég 2011-ig folytatott átfogó pénzügyi ellenőrzést a szervezetnél, és tavaly olyan szabálytalanságokat és adósságokat tártak fel, amik miatt az ORÖ nem tudta tovább folytatni működését.

Jogtalanul kap félmilliós fizetést a cigányság vezetője
Más családtagok ügyében pedig már az ügyészség és az adóhivatal is nyomoz.

A szervezetnél úgy állt fenn ekkora adósság, hogy Híd a munka világába program 1,6 milliárd forintos adósságából a kormány 1,3 milliárd forintot tavaly elengedett, a maradék 300 millióra pedig részletfizetési megállapodást kötöttek. Múlt héten Varga Mihály arról beszélt, hogy az ORÖ eddig határidőre és rendszeresen fizette a részleteket.

Farkas Flóriánt élő adásban tagadta meg barátja, az ORÖ új elnöke
Állítólag szerette volna tájékoztatni Lázár Jánost és Orbán Viktort is, de a küszöbig sem jutott el.

A lapnak több képviselő arról beszélt, hogy Balogh János egy rendkívüli tájékoztatón hívta össze az ORÖ mindegyik képviselőjét, úgy tudják, azért, mert az adósság miatt fizetésképtelenné vált az önkormányzat, az elnök pedig a hivatalvezetővel bejelenti a csődöt.

Szerda délutáni közleményében az ORÖ határozottan visszautasította a sajtóban megjelent információkat és valótlannak nyilvánították a csődről szóló híreket.

Az Országos Roma Önkormányzat eddig is rendezte a fennálló adósságait, és ezután is határidőre és rendszeresen eleget tesz tartozásai rendezésének,

írta Balogh János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik