Belföld

Újabb részletek derültek ki a reptéri buszról

Hétfőn derült ki, hogy új buszjáratot indít a BKK a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között. A Fonódó blog közben arról írt, a járat július 8-án indul, 100E lesz a neve és 900 forintba kerül rá a jegy. A BKK kedd délelőtt sajtótájékoztatót tartott, ahol még több részletet árult el.

900 forint lesz a jegy az új ferihegyi buszra
Július 8-án indul az új járat.

A Központ elmondta, a buszok nem csak a FINA (vizes vébé) alatt járnak majd, hanem egészen addig, amíg kereslet lesz rá. A buszok egyébként tavalyi beszerzések, szóval elég fiatalok, illetve megkülönböztető festést kaptak a Lánchíd és a Parlament sziluettjével.

A buszok a Deák Ferenc téren a Városháza tér mellől (9-es busz megállója az Astoria felé), a reptéren pedig a már létező 200E megállójából indul (érkezési oldal).

A buszokra (szintén a 200E-hez hasonlóan) csak az első ajtón szabad felszállni, akadálymentesek, légkondicionáltak, és a VT Arriva üzemelteti őket.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese elmondta,

nemcsak azoknak a száma növekszik évről évre, akik Magyarországra érkeznek repülővel, de azoké is, akik itthonról repülnek külföldre. Erre szerettek volna reagálni a belvárosból a közvetlenül a Liszt Ferencre járó busszal.

A busz július 8-án startol, egyetlen közbenső megállója lesz, a Kálvin tér. Amikor a metró nem jár, az Astorián is vesz fel utasokat.

Bár a 100E 900 forintos jeggyel vehető majd igénybe, a 200E működését nem befolyásolja: az ugyanolyan sűrűn jár majd, és ugyanúgy igénybe vehető 350 forintos vonaljeggyel is akár.

Reggel 4-kor indul az első járat a Deákról, éjjel fél 12-kor pedig az utolsó, vissza irányban ugyanez reggel 5 és hajnali fél egy. Szalay-Bobrovniczky szerint – forgalomtól függően – akár 35 perc is lehet a menetidő.

Fejléckép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik