Belföld

Felesége sportját tette tao-támogatottá a fideszes Bánki Erik

Bánki Erik javaslatává vált látványcsapatsporttá a röplabda, és így a társaságiadó-kedvezményen (tao-n) keresztül is támogathatóvá a röplabda – írja a Magyar Nemzet. A fideszes képviselő feleség, Bánki Ágnes a Magyar Röplapdaszövetség strand és szabadidősröplapda-bizottságának elnöke, aki a lap szerint a parlamentben követte végig az erről szóló szavazást.

A politikus azzal érvelt a kedvezményezetté tétel mellett, hogy a látványcsapatsport támogatási programja rendkívül népszerű, jobb lett a létesítmények helyzete és egyre többen vesznek részt valamilyen tömegsportban. A Magyar Nemzet úgy számolt, hogy tavaly év végéig 394 milliárd forint támogatási kérelmet hagytak jóvá, és ebből 320 milliárd forintot hívtak le a sportszervezetek: ez a háromszorosa a szociális és gyermekvédelmi intézkedésekre szánt pénznek idén. A 24.hu egy korábbi cikkében egy kicsivel nagyobb összegre, 415 milliárd forintra jutott.

Irdatlan pénz a látványsportokra: 415 milliárdot öltek bele Orbánék
Évről évre nő az öt látványcsapatsportnak jutó taotámogatás összege: tavaly százmilliárd forint bevételről mondott le az állam a javukra – derül ki a 24.hu-nak megküldött adatokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik