Belföld

Kilenc évet kapott a kislányát teherbe ejtő tápiószőlősi férfi

Kilenc év fegyházbüntetést kapott az a tápiószőlősi férfi, aki a vád szerint megerőszakolta és teherbe ejtette kislányát. Nevelése alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettében találta bűnösnek a Budapest Környéki Törvényszék. A döntés nem jogerős, az apa és védője fellebbezett, elsősorban azért, hogy felmentsék, ha azt nem is, akkor pedig azért, hogy enyhítsék a büntetését. Az ügyész még nem döntött, három nap gondolkodási időt kért.

A férfinak és élettársának két gyermeke született, egyikük 2000 tavaszán, a másik 2002 nyarán. Az apa 2015 áprilisában erőszakolta meg lányát, aki ekkor 12 éves volt. A vádirat szerint egy évvel korábban kezdte el „nézegetni” őt.

Aznap, amikor megerőszakolta – 2015. április 4-én –  a másik gyermekét elküldte a boltba, hogy kettesben maradjanak. A lány az ágyon tévézett, amikor a férfi odalépett hozzá és fogdosni kezdte. A gyerek hiába ellenkezett, nem állt le, hanem visszanyomta őt az ágyra.

A lány nem tudott menekülni a szorításából, ő csak 45 kiló volt, apja pedig 90. Kérte és ütlegelte a férfit, aki lefogta a karját, közben levette a saját és a kislány nadrágját is. A gyerek kérte, hogy hagyja békén, azt mondta, elmond mindent az anyjának.

„El akarsz vitetni a rendőrökkel?” – a férfi ennyit kérdezett, majd szétfeszítette a lábait és közösült vele. Miután megerőszakolta, megfenyegette gyermekét, ne merészeljen beszélni az anyjának.

A lány teherbe esett. Anyja augusztus elején vette észre, hogy nőni kezdett a hasa, ezért elvitte őt a ceglédi kórházba. Egy héttel később megszakították a terhességét. Az elkészült szakértői vélemény szerint is nagy a valószínűsége, hogy a vádlott magzat apja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik