Belföld

Háromszázmilliós költségvetési csalás után nyomoz a NAV Baranyában

Háromszázmillió forint kárt okozott az államnak a gyanú szerint egy vagyonvédelemmel foglalkozó cégláncolat, amelynek tagjai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt indult eljárás – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Fotó: NAV/Szabad Pécs

A cégpiramis csúcsán álló társaság fogadta a rendszeres megbízásokat, a munkákat alvállalkozókra osztották. A dolgozókat bejelentették, bevallást is benyújtottak, de adót és járulékot nem fizettek. A bűnszervezet a lebukás elkerülésének érdekében rendszeresen cserélte alvállalkozóit.

Fotó: NAV/Szabad Pécs

A láncolat cégeit budapesti székhelyszolgáltatóhoz jelentették be, az alvállalkozó társaságokat pécsi és Pécs környéki strómanok irányították. Az őrző-védő szolgáltatás ellenértékéből az alvállalkozók feketén fizették az alkalmazottakat, levették a saját részüket; a többi pénz a mindebből hasznot húzókhoz vándorolt.

Fotó: NAV/Szabad Pécs

A Szabad Pécs a NAV-tól kapott helyszínen készült fotókat, amelyeken van minden, ami kell: fegyverek, autó, készpénz, és egy, 20 ezer forintos bankóval díszített ágynemű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik