Belföld

Most már a jobbikos szerződéseket vizsgálják az adóellenőrök Simicska plakátcégénél

A néhány nappal a Mahir Cityposter Kft. irodáiban lezajlott fegyveres adónyomozói akció után csütörtökön újabb, több fős adóellenőr csoport szállt ki Simicska Lajos érdekeltségéhez.

A NAV-osok ezúttal minden 2016. január 1. és 2017. május 31. közötti szerződést és elszámolást ellenőriznek. Megbízó levelük szerint most az adókötelezettség általános ellenőrzésére érkeztek, jóllehet a múlt héten az előző nyomozócsapat egy hosszabb időszak dokumentációját már elvitte magával.

Információink szerint a vizsgálatot az úgynevezett last minunte szerződések áttekintésével kezdték. Ezek azok a megállapodások, amelyek a maradvány plakáthelyek kiadására vonatkoznak, és ilyen szerződést kötött a cég a Jobbikkal is a Fidesz prominenseit lopással vádoló plakátkampányára.

A NAV-ellenőrök az elmúlt napokban a Mahir anyacégénél és a szintén Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft.-nél is jártak már.

A vizsgálat állítólag egy ismeretlen tettes elleni közérdekű bejelentés alapján indult költségvetési csalás gyanújával. Ennek ellenére már az első nyomozói akciónál lehetett tudni, hogy a fő fókuszt a Jobbik számlái jelentették. Furcsa módon az akkori megbízó levél dátumozása miatt az „Ők lopnak, Ti dolgoztok” kampány papírjait nem tudták ellenőrzés alá vonni. A Jobbik egyébként időközben havi bontásban nyilvánosságra hozta a kampány adatait.

A Simicska-érdekeltség vezetői koncepciós jellegűnek tartják az adóhatóság eljárást, különösen mert egyértelműen kiderült, hogy a kormánysajtó előbb tudott az adónyomozói akcióról, mint hogy az megtörtént volna – mondta a 24.hu-nak Puskár Anett szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik