Belföld

2017 van, de még mindig drágul az 1956-os emlékév

Digitális tananyagot és mobilalkalmazást fejlesztetnek.

Bár az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója tavaly volt, még most is növekednek a költségek – írja az Átlátszó.

Emlékeztetnek: az emlékév lebonyolítására 14,5 milliárdot kapott a Terror Házát üzemeltető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, amiből rengeteget költöttek reklámra és különböző rendezvényekre. A kiadásokat a közalapítvány vezetője, Schmidt Mária sokáig nem akarta nyilvánosságra hozni, a szerződéseket azután tették közzé, hogy az Átlátszó beperelte a szervezetet.

Most azt írja az oknyomozó portál, hogy a közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztatás szerint nettó 50 millió forintot fordítanak digitális tankönyv, mobilalkalmazás és weboldal fejlesztésére, illetve egyéb informatikai fejlesztésre az emlékév keretében. A felhívás nélküli tendert egyedüli ajánlattevőként nyerte az Appsters Kft., amely 2010 óta sorra kap állami megbízásokat.

Az uniós értesítő június 13-i száma szerint az emlékév egy korábbi szerződése is drágul nettó 51,45 millió forinttal. A gyorsított tendert még 2016 szeptemberében nyerte el egyedüli ajánlattevőként a Real Print Kft., a nyomdai szolgáltatásokra szóló megbízás eredetileg nettó 105 millióról szólt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik