Belföld

Vitézy szerint csak villamosfejlesztéssel együtt szabad lebontani a Nyugati téri felüljárót

A volt BKK-vezér azt írta: az erről szóló tervek már ott vannak a fiókban.

A BKK volt vezérigazgatója, Vitézy Dávid is indokoltnak tartja a Nyugati téri felüljáró lebontását, amiről Tarlós István beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A főpolgármester azt mondta: a kormány is támogatja a tervet, aminek keretében a Nyugati téri felüljárót szintbeli keresztezés, a Keleti pályaudvarnál lévőt aluljáró váltaná fel.

Vitézy – aki jelenleg a Közlekedési Múzeum igazgatója – a Facebookon arról írt, hogy a Nyugati téri felüljáró bontása rég napirenden van, de a 14-es villamos meghosszabbítása kapcsán merült fel mindig, amire a Lehel tér – Nyugati pályaudvar – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák Ferenc tér útvonalon kerülne sor. Az erre vonatkozó terveket már 2014-ben előkészítették, „ott vannak a fiókban” – közölte a szakember.

Hozzátette: jó lenne, ha nem csak a felüljáró tűnne el, miközben a villamos fejlesztése elmarad. „A felüljáró lebontása jelentős belvárosi forgalomcsillapítási intézkedés, az érem másik fele a tömegközlekedés fejlesztése kellene, hogy legyen” – figyelmeztetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik