Belföld

11 milliárdért szabadulna meg a Bálnától a főváros

balna(960x640).jpg (Array)
balna(960x640).jpg (Array)
Nem igazán tud mit kezdeni a főváros Budapest kultúrplázájával, ezért eladná a fenébe. De bőven nem fillérekért.

A Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ nyílt pályázati eljárás lefolytatása útján történő értékesítéséről dönthet jövő szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, az ingatlan legalacsonyabb vételára nettó 11 milliárd forint.

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett – a Budapest.hu oldalon közzétett – előterjesztés szerint a leghatékonyabb üzemeltetési modell alkalmazása mellett sem biztosítható a komplexum nyereséges üzemeltetése. A piaci érdeklődés kiváló alkalmat teremt arra, hogy a fővárosi önkormányzat a közfunkció fenntartása mellett értékesítse az ingatlant. A főváros egy olyan befektetőnek kívánja eladni a központot, ami

az esetleges szinergiák felhasználásával hosszú távon is biztosítani képes a főváros számára emblematikus épület állagának fenntartását, az abban nyújtott közösségi szolgáltatások elérhetőségét, végső soron a Bálna beruházás eredeti céljainak megvalósítását, miközben a befolyó vételár fedezetet nyújt a Bálna projekt eddigi ráfordításaira.

Mint a tervezetben olvasható, a pályázati kiírás, valamint az annak megfelelően elkészített adásvételi szerződés tervezete szerint a nyertes ajánlattevőnek kötelezően kell vállalnia a Budapesti Történeti Múzeum – Új Budapest Galéria, valamint a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ használati jogviszonyának fenntartását.

(MTI) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik