Belföld
(L-R) US President Donald Trump, Hungarian Prime Minister Viktor Orban and British Prime Minister Theresa May, pose for a family picture during the NATO (North Atlantic Treaty Organization) summit at the NATO headquarters, in Brussels, on May 25, 2017.  / AFP PHOTO / POOL / Stefan Rousseau

És azt tudta, hogy Trump segítséget adott a magyar közeljövő sikeres megoldásához?

24.hu
24.hu

2017. 06. 04. 15:10

Korábban a témában:

Reméljük, sokan emlékeznek még a Reális Zöldek Klubjának közleményére, miután Donald trump bejelentette, hogy Amerika kilép a párizsi klímaegyezményből. Mutatunk egy részletet belőle:

A reális zöldek üdvözlik, hogy USA kilépett a Párizsi Klíma egyezményből. Aki hisz Isten törvényeiben, tisztában van azzal, hogy a TEREMTŐ nem tévedett, a széndioxid nem káros anyag.

Alig telt el pár nap, és már itt is a következő közleményük, ezt is változtatás nélkül közöljük:

Donald TRUMP segítséget adott a magyar közel jövő sikeres megoldásához, azzal, hogy USA kilép a Párizsi Klíma Egyezményből.

Az Országgyűlés által 2009. évben elfogadott H/9173 határozatának eleget téve, a MAVIR rendszerirányító előrejelzése szerint a paksi első 1200 MW teljesítményű reaktor blokk párhuzamos kapcsolása előtt 5000-6000 MW igénybe vehető erőművi kapacitás létesítésére van szükség Magyarországon.

Ha a szükséges erőművi többlet kapacitás létesítésére az állam vagy magán szektor vállalkozik, a beruházásra felvett banki kölcsönből a legtöbb pénz lignit bázison való beruházás esetén marad az országban.

Paks II beruházása hosszútávon biztosítéka a rezsicsökkentés politikájának. De ha nem épülnek erőművek hazánk területén, rövidtávon nem csak a rezsicsökkentés politikája kerül veszélybe, hanem Magyarország biztonságos villamos energia ellátása is.

Az Országgyűlés, 2016. december 12-én tudomásul vette a Kormány előterjesztését, hogy a szükséges többlet erőművi kapacitás szélenergia megcsapolásból nem biztosítható.

A villamos energia módosításáról szóló törvény már tartalmazza a napelemek létesítésének és üzemeltetésének piaci alapokra történő helyezését elosztói teljesítménydíj formájában. Napelemek létesítésekor a villamos hálózat üzemeltetője, az időjárástól független termelő és a rendszerirányító fejlesztésekre kényszerülhet. Ennek költségével is, javasolják a reális zöldek – a külföldi munkahelyeket támogató – napelem létesítőket megterhelni.

Juhos László, elnök

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.