Belföld

Ok nélkül ölt a szegedi férfi – elmegyógyítóba küldik

Megszüntették az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki tavaly februárban egy szegedi vendéglátóhelyen – ok vagy előzetes vita nélkül – egy svájci bicskával megölt egy embert: nyakon szúrta őt. Az áldozat néhány percen belül elvérzett.

A gyanúsított eddig tehát rács mögött volt, most azonban kényszergyógykezelésre küldik az elkészült igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény eredménye miatt, amelyből egyebek mellett arra következtettek, hogy ha kiengednék, újabb bűncselekményt követne el.

 Minderre tekintettel a gyanúsított személyi szabadságának elvonása továbbra is szükséges, ugyanakkor megalapozottan lehet következtetni arra, hogy kényszergyógykezelését kell majd elrendelni, így a bíróság a gyanúsított ideiglenes kényszergyógykezelését rendelte el az előzetes letartóztatásának megszüntetése mellett.

– tudtuk meg a Szegedi Törvényszéktől csütörtökön. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják. A bíróság döntését az ügyész, valamint a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a végzés jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik