Belföld

Csuklyás férfi akart elcsalni egy kislányt egy budai iskolából

Egy csuklyás alak szerda délután el akart csalni egy negyedikes kislányt a Városmajor utcai Kós Károly Általános Iskola folyosójáról. egy olvasói levélre hivatkozva. A férfi állítólag elmenekült, mert gyereket nem sikerült rávennie, hogy vele tartson. Kiderült, hogy nem pánikkeltésről van szó, hanem tényleg történt egy súlyosnak tűnő eset – írja a 12.kerulet.ittlakunk.hu

A Kós Iskolában nem adtak tájékoztatást, a hivatali útra hivatkozva a közép-budai tankerülethez irányították a lap munkatársát.  Egy szülő viszont állítja: az iskolavezetés körültekintően értesítette a családokat, hogy szerda délben egy idegen el akarta csalni egyik alsós tanítványukat az intézményből.

„Dél körül az iskolába besurrant egy férfi, és megpróbált elcsalni egy kislányt. Szerencsére a kislány elszaladt előle, de annyira megijedt, hogy csak késve szólt a tanároknak” – fogalmaztak. Egészen pontosan az történt, hogy egy magas, csuklyás ember negyedikes lányokat próbált elcsábítani azzal a szöveggel, hogy „Gyertek, velem nem kell tanulni.” Mivel a tanároknak nem szóltak rögtön a diákok, ezért az idegen el tudott szaladni.

A lap szerint az iskola szerda délután már arról értesítette a szülőket, hogy a hegyvidéki önkormányzati rendészet a rendőrséggel együttműködve elfogta a férfit.

A rendőrség a 24.hu-t arról tájékoztatta, hogy szerdán érkezett hozzájuk bejelentés, ami alapján a csütörtök délutáni órákban előállítottak egy férfit a kerületi rendőrkapitányságon, elszámoltatása folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik