Belföld

Mészáros Lőrinc ügyvédjét megválasztották egy 118 éves sportklub élére

Mészáros Lőrinc ügyvédje, Vörös József egyedüli jelöltként megválasztatta magát a zuglói Postás Sport Egyesület elnökének, írja az Index.

A küldöttek, akik megszavazták, nem is ismerték őt, az egyesület eddigi elnöke a közgyűlés előtt lépett vissza. Két hete még arra kért mindenkit, támogassák őt, most arra: Mészáros ügyvédjére szavazzanak.

Vörös József azt mondta, megkeresték őt, ő pedig igent mondott. Vörös egyébként nem csak Mészáros ügyvédje, többek között a Mavir igazgatósági tagja, a Puskás Akadémia igazgatósági tagja, a Pilisi Parkerdő Zrt. felügyelőbizottságának tagja, és így tovább.

A Postás SE a Róna utcai központban működik, a hathektáros zuglói terület tulajdonosa az állami tulajdonú Magyar Posta, a Magyar Telekom és a szintén állami tulajdonú Antenna Hungária, a terület használati joga azonban a sportegyesületé. A Postás 10 éve perben ezekkel a vállalatokkal, akik azt szeretnék, hogy az egyesület hagyja el az ingatlant.

Két héttel ezelőtt még úgy volt, az évek óta elnöklő Rostás Gábor az egyedüli elnökjelölt.

Aztán valami megváltozott, a lap egy forrása azt állítja, maga az elnök, Rostás mesélte el, hogy Mészáros Lőrinc személyesen kereste fel őt. Ő erre azt mondta:

Szerintem ez teljesen vad és zöld, és nem is tudom minősíteni.

Rostás Gábor a cikk megjelenése után levelében ezt írta az Indexnek:

A cikk állításával szemben sohasem találkoztam Mészáros Lőrinccel,sohasem tárgyaltam vele, és a cikkben nekem tulajdonítottak nem fedik a valóságot, soha senkinek ilyent nem mondtam.” A sporttelepet pedig nem hagyta el a közgyűlés után, azt valószínűleg én értettem félre, hogy amikor Vörös úrral interjúztam, ő mindenkivel kezet fogott, és elköszönt.

Abból is látszik, mennyire nem tudták a közgyűlés tagjai, ki is az a Vörös József, hogy akadt, aki a közgyűlésen megkérte Rostást, ha már arra kér mindenkit, szavazzák meg ezt az embert, legalább mondjon már róla valamit.

Rostás a közgyűlésen azt mondta:

Megkeresett engem Vörös József ügyvéd úr, leültem vele kétszer egyeztetni, egy olyan ígéretet kaptam tőle, ami az összes eddigit felülírta. Megígérte, hogy az egyesület adósságát rövid időn belül rendezi (…) többször kiemelten megerősítette, hogy a sport, az marad. Mert persze, hogy felvetődik ilyenkor a kérdés, hogy marad-e a sport, nem pedig csak egy ingatlanbizniszről van szó

Néhány küldött, akik nem szavazta meg Vöröst, az Indexnek azt mondta, az egész gyűlés olyan volt, mint a kommunista párt központi bizottságának gyűlése, a maga egyhangú döntésével együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik