Belföld

9,7 milliárdos árbevétel a Simicska-féle agrárcégeknél

Lajta-Hanság Zrt.

3,7 milliárd forintos nettó árbevételre tett szertt 2016-ban a Lajta-Hanság Zrt., a cég beszámolója szerint a belföldi értékesítés 15 millió forinttal nőtt, míg az export 29 millióval csökkent. Összességében a Lajta-Hanság 65,8 millió forintos adózott eredményt ért el, ez harmada az előző évinek. A cég a 4,7 milliárd forintos eredménytartalékból 129 millió forint osztalékot fizet ki.

Szombathelyi Tangazdaság Zrt.

Egy kicsit javított a nettó árbevételén a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. 2015-höz képest, így tavaly 1,56 milliárd forintot hozott össze, ebből az exportértékesítés mindössze 27 millió forint. Az adózott eredmény kamatlevonás után 14,6 millió forint, osztalékot nem fizetnek.

Sárvári Mezőgazdasági Zrt.

A sárvári cégnél 2,66 milliárd forintos nettó árbevételt realizáltak, ez egy kicsivel magasabb a 2015-ösnél. Az adózott eredménye 123,9 millió forint volt, osztalékként a kamatozó részvények után megállapított 512 ezer forint kamatot fizeti ki. A zrt. 538 ezer forintot szánt látványcsapatsport-támogatásra (tao) és 60 ezer forintot valamilyen kiemelt közhasznú alapítvány támogatására.

Simicska-Lajos(1)(960x640).jpg (simicska lajos)
Újabb gyomros Simicskának: elbukja Vas megyei vadászterületeit
Egyetlen este darabolták fel a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Sárvári Mezőgazdasági Zrt. korábbi vadászterületeit.

Mezort Zrt.

30 millió forinttal, 68,7 millió forintra csökkent az előző évhez képest a Mezort adózott eredménye, annak ellenére, hogy a nettó árbevétele 1 millió forinttal, 1,78 milliárd forintra emelkedett. Ezt főleg belföldi és uniós kereskedelemből hozták össze. Az adózott eredményt teljes egészében kifizetik osztalékként úgy, hogy az eredménytartalékból még 29 millió forintot hozzácsapnak – ez 97,8 millió forint osztalék szétosztását jelenti.

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Mészáros Lőrinc)
A magyar milliárdosok szeretik a mezőgazdaságot
Minden ötödik nagyvállalkozó érdekelt az agrárszektorban.

Folyamatosan dolgozzuk fel az érdekesebb cégek beszámolóját, és cikkeinket itt és itt gyűjtjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik