Belföld

Fekete festékkel akarták eltüntetni az úttestre pingált feliratot Zuglóban

A Civil Zugló önkormányzati képviselője szerint ki akarják túrni őket, ez ellen tiltakoznak.

Keddre virradóra a zuglói önkormányzat épülete előtt, az úttestre a „Mindenki számít, kivéve a zuglói civileket” feliratot festették – számolt be Facebook-oldalán a Civil Zugló Egyesület kerületi önkormányzati képviselője. Várnai László azt írta: a felirat Karácsony Gergely kerületi polgármester miniszterelnök-jelölti kampányszlogenére utal, és arra mutat rá, hogy a polgármester „saját várában” épp ellenkezőjét teszi annak, mint amivel kampányol.

Várnai azt is megírta, hogy az önkormányzat dolgozói komoly rendőri biztosítás mellett vonultak ki, és először megpróbálták lesöpörni a feliratot, de nem boldogultak, így elkezdték fekete festékkel lefesteni. Félig jutottak, a festék elfogyott, a felirat maradékát úgy hagyták.

A Civil Zugló Egyesület azért tiltakozik, mert a szervezettől elvették a kerületi önkormányzat környezetvédelmi tanácsnoki posztját, és három bizottságból is kizárták a civil tagokat. Várnai a Klubrádióban arról beszélt, hogy a civilek helyett kerületi MSZP-sek kapták a pozíciókat, akiket Karácsony Gergely támogatott.

Szintén a Klubrádiónak nyilatkozott Tóth Csaba, a kerület szocialista országgyűlési képviselője. Jogi lépéseket helyezett kilátásba Várnai ellen, aki arról beszélt, hogy a zuglói MSZP maffiaként működik, és azt mondta, Várnai „túlreprezentált külső bizottsági helyei csökkentek és a megüresedett pozíciók helyére más civilek kerültek”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik