Belföld

Gyermeknap 2017: Ez a vasárnap a gyerekeké

gyereknap (gyereknap, játszóház, )
gyereknap (gyereknap, játszóház, )
Gyermeknap 2017: Programajánló május utolsó vasárnapjára.

Talán kevesen tudják, de a gyermeknap, vagy közkeletűbb megfogalmazásban, a gyereknap eredete kifejezetten erős szálakkal kapcsolódik a volt kommunista államok szürke levegőt időnként nehezményező elgondolásaihoz. Mert bár igaz, hogy a nemzetközi gyermeknap gondolatát hagyományosan az ENSZ-től szokás eredeztetni, “organikus” alapgondolatát pedig Törökországból; tény, hogy a gyermeknap Közép-Európában az 1950-es, ’60-as években lett népszerű.

1954 óta beszélhetünk hivatalosan is nemzetközi gyermeknapról, ebben az évben javasolta ugyanis az ENSZ közgyűlése a világ országainak, hogy válasszanak ki tetszés szerint egy olyan időpontot, mely minden tekintetben alkalmas arra, hogy egész napos programokkal kedvezzünk a legkisebbeknek, s intézményeknek, szülőknek, gyerekeknek egyaránt megfeleljen.
De nézzük is inkább az aktualitásokat.

Gyermeknapi programok Budapesten

Az összeset ha nem is sorolnánk fel, de álljon itt ízelítőöl az évről évre legnépszerűbb három ingyenes budapesti gyermeknapi program.

Városligeti Gyermeknap

Zene, tánc, színház, sport, kalandpark, interaktív programok kicsiknek, nagyoknak, szülőknek, nagyszülőknek.
A Városligeti Gyermeknap 2017-ben is minden bizonnyal sok tízezer embert csal ki a szabadba, ahogyan évek óta mindig.

Gyermeknapi futás az Erzsébet ligetben

Sosem futottak még annyian – talán összességében sem – Magyarországon, mint amennyien az elmúlt négy-öt évben döntöttek úgy, hogy futni jó, hiszen az egészségünknél aligha van fontosabb. Futni pedig családostól is nagyszerű élmény: nos, ennek gondolatmenetnek köszönhető az erzsébetligeti gyermeknapi futás . Sokan lesznek, hatalmas élménynek ígérkezik!

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

A hagyományosan megrendezett Gyermekhétvége nem csupán azért nagyszerű, mert a Vasúttörténeti Parkban egyszerre lehet játszani és tanulni, de azért is, mert szombaton is várja az érdeklődőket. A szombat elsősorban a játékos közlekedésbiztonság köré szerveződik, vasárnap pedig akár Kaláka és Ghymes koncertekre is izzíthatjuk a családot.

Vasárnap országszerte kerülnek megrendezésre jobbnál jobb ingyenes gyereknapi programok tucatjai, így tényleg nem lehet különösebb akadálya az ünneplésnek, ha otthon lesz a család.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik