Belföld

Egy győri plázába vitték mutogatni a 2,5 hónapos oroszlánkölyköt

“Ellátogat hozzánk Kira, a 2,5 hónapos kisoroszlán és gondozója. Testközelből tekinthetik meg látogatónk a gyönyörű nagymacskát 15.00-18.00 óra között” – olvasható a győri Árkád honlapján. A programot a Facebookon is népszerűsítették, képeket tettek ki az elkerített részen tartott kölyökről, akit látogatók állnak körbe.

Fotó: Árkád Győr

A győri Xantus János Állatkert munkatársai felháborodtak az eseten, aminek hangot is adtak a Faceboookon.

A győri Xantus János Állatkert munkatársai és minden állatszerető ember nevében mélységesen felháborítónak és elszomorítónak tarjuk a május 25. csütörtökön a győri Árkád bevásárlóközpontban 2,5 hónapos kis oroszlánnal történteket.  Lesújtó élmény a bevásárlóközpont közepén , a nemes nagymacska látványa. Az ÁRKÁD Győr Bevásárlóközpont Igazgatósága a győri Állatkertet a „kampánnyal” kapcsolatban nem kereste fel, intézményünk szakvéleményt sem kérte ki. Az oroszlán bemutatása a jelenleg hatályos állategészségügyi, természetvédelmi jogszabályokat sérti, állatjóléti szempontból felháborító. Az Állatkert elhatárolódik a történtektől, megrendülve tapasztalja , hogy a napjainkban egy bevásárlóközpontban ez megtörténhet.

A pláza posztja – a képekkel együtt – azóta eltűnt.

A 444.hu arról írt – mielőtt a bejegyzést törölték volna – , hogy a kommentelők is fel voltak háborodva, ám erre Árkád social media menedzsere azt reagálta, hogy egyáltalán nem nem kell aggódni Kiráért, mert vele van a gondozója, aki felügyeli őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik