Belföld

Mészáros Lőrinc nagyon kiakadt Habony Árpádra

Ki gondolta volna, hogy a felcsúti polgármestert elkezdi zavarni, hogy miközben mások pénzt tolnak a rendszerbe, valakik csak felelőtlenül költik az. 

A Heti Válasz szerint a Mészáros Lőrinchez köthető médiabirodalom kiakadt a Habony Árpádhoz és Andy Vajnához köthető médiabirodalomra, mert az elképesztően veszteségesen működik.

A lap eleve azzal indít, hogy most először tette a 10 legbefolyásosabb gazdasági döntéshozó listájára a vagyon nélküli Habony Árpádot Mészáros Lőrinc Manager Magazinja. De legalább kiderült, hogy Habony pozíciója mostantól:

A kormányzati kommunikáció első tisztje. 

A lap szerint több bizonyíték van arra, hogy Andy Vajna csak névleg kellett a TV2 tulajdonlásához, de a döntéseket Habony Árpád hozza, a pénzt pedig a Mészáros irányítási körébe került MKB adja. Habony hivatalosan nem vehetett tévét, mivel nincs ismert vagyona, amiből ezt megtehetné. A tulajdonában csak a Lokál és a 888.hu nevű blog van.

De a Válasz azt írja, hogy az MKB jelzálogot és óvadéki jogot jegyzett be a TV2 vagyonára, amivel

Habonyék torkának szegezték a kést. 

Mert a TV2 még úgy is képes volt majdnem nyolcmilliárdos veszteséget termelni tavaly, hogy a magyar állam 5-6 milliárd forintnyi reklámpénzt tolt bele. És a helyzet sokkal 2017-ben sem lesz jobb.

A lap szerint Csík Zoltán exrendőr, aki a felcsúti polgármester kvázi kabinetfőnöke, már több szűkkörű fórumon is panaszkodott, hogy

vannak, akik beteszik a pénzt a nagy rendszerekbe, és vannak, akik csak költekezésekre képesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik