Belföld

Az Emmi kezdeményezi az MNB-nél a biztosítótársaságok kártérítési gyakorlatának áttekintését

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra kéri a Magyar Nemzeti Bankot, mint a magyarországi biztosítók felügyeletét ellátó szervet, hogy vizsgálja meg a biztosító társaságok eljárási gyakorlatát a kártérítési igények teljesítéséről a veronai buszbaleset kapcsán.

Veronai buszbaleset: méltatlanul bánnak a hozzátartozókkal
A biztosító olyan összeget utalt ki, amit nem fogadtak el a családtagok. Szendrei Mónika a lányát veszítette el a balesetben, szerinte a külügy nem tartja velük a kapcsolatot, Balog Zoltán szavai pedig felháborítók.

Mint írták, a veronai buszbaleset ügyében a minisztérium több ízben egyeztetett az érintett biztosító társaságok képviselőivel és azok biztosították a kormányt az esetek gyors és korrekt elbírálásáról, amely folyamat megkezdődött.

A visszajelzések alapján azonban több olyan kérdés vetődött fel, amelyet tisztázni szükséges ezért, a minisztérium kezdeményezi a társaságok felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Banknál az alkalmazott eljárásrend áttekintését, a kártérítési gyakorlatra vonatkozó gyakorlat felülvizsgálatát.

A tárca közleménye szerint az Emmi megdöbbentőnek tartja az áldozatok hozzátartozóival szembeni, számos esetben méltatlan eljárást, továbbra is a veronai buszbaleset áldozatainak családja mellett áll és az ügyben a humánum és a vonatkozó jogszabályi környezet alapján fog a továbbiakban is eljárni.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik