Belföld

Kihúzta a négysávos útra a megerőszakolt nőt Miskolcon – kezdődik a per

Első tárgyalását tartja a Miskolci Törvényszék kedden annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint bántalmazta, megerőszakolta majd egy négysávos útra húzta idős szomszédját. Más védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette – egyebek mellett ezért kell felelnie.

A rendőrség tavaly decemberben közölte, hogy vádemelést javasolnak az ügyben. Akkor arról tájékoztattak, hogy a férfi még február 23-án, az éjszakai órákban támadt rá a 83 éves asszonyra Miskolcon, a Csabai kapuban. Megverte őt, és – ahogy fogalmaztak – szexuális erőszakot követett el rajta. Ezután kivitte a házból a magatehetetlen nyugdíjast és a ház előtti négysávos főúton hagyta őt.

A törvényszék márciusban arról számolt be, hogy a férfi ideiglenes kényszergyógykezelés alatt áll és ott is marad. “A vádlott a vádbeli cselekményt próbára bocsátás hatálya alatt követte el, tartani kell attól, hogy a jövőben hasonló jellegű agresszív megnyilvánulásai lehetnek, szabadlábra kerülése esetén újabb személy elleni, erőszakos bűncselekményt valósítana meg, ezért a kényszerintézkedés fenntartása indokolt – írták akkor.

A bíróság tájékoztatása szerint az asszony súlyosan megsérült a támadásban és az sem kizárt, hogy maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az ügyben a bizonyítási eljárás befejezése kedden nem várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik