Belföld

Fekete-Győr András újra meglátogatná az Origo szerkesztőségét

A Momentum elnöke elismeri, hogy konstruktívabb is lehetett volna a beszélgetés.

Újra bemenne az Origo szerkesztőségébe, és felelősségre vonná a propagandaportál újságíróját Fekete-Győr András. Igaz, a Momentum Mozgalom elnöke a Hír TV hétfő esti műsorában megjegyezte: lehetett volna kicsit elegánsabban is csinálni.

Szerinte tettének legfőbb üzenete az volt, hogy „nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni a hatalom által”. Hozzátette: ki kell állni azokért az emberekért, akiket nap mint nap megtéveszt hazugságaival a hatalom a propagandagépezeten keresztül.

Fekete-Győr azt mondta, semmilyen megfélemlítés nem történt, „megfélemlítés az az, amikor Magomed a csecsen megfenyeget egy magyar állampolgárt, hogy bocsánatot kérjen, vagy amikor kopaszok állják el a Nemzeti Választási Bizottságnak az ajtaját”. Szerinte az Origo közintézmény, az állami hirdetéseken keresztül közpénzből tartjuk fenn.

Elismerte: konstruktívabban is kezdeményezhetett volna beszélgetést Kovács Andrással, az Origo munkatársával.

Ha legközelebb csinálhatnám, akkor bevinnék neki minden olyan valótlan állítást, amit ő a Momentum tagjaival szemben megtett, és azt ott helyben cáfolnám. Megkérdezném tőle konstruktívan, hogy hogyan érzi magát, és hogyan éli meg ezt a munkakört, és mint állampolgár az állampolgárral beszélgessünk

– mondta. Belátja, hogy „az akciójukkal több, békeszerető független újságírót és embert is megsérthettek”, de „azt is látnunk kell, hogy a propaganda, mint olyan, az eddig tabu-téma volt Magyarországon”. Azt nem tervezik egyelőre, hogy más szerkesztőségekbe is bemenjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik