Belföld

Schmitt Pál használja a Budapest 2024 közpénzen bérelt irodáját

Eiffel Palace (magyar nemzeti bank, matolcsy györgy, offshore, eiffel palace)
Eiffel Palace (magyar nemzeti bank, matolcsy györgy, offshore, eiffel palace)

Ugyan 2024-ben már biztosan nem rendeznek olimpiát Budapesten, az annak megszervezésére létrehozott Budapest 2024 Zrt. irodáiban még mindig folyik a munka, és megszüntetésének a cégbírósági papírokban sincs nyoma.

A Hír TV felkereste a cég második kerületi székhelyét, az épület harmadik emeletén, Budapest 2024 irodájában láthatóan folyt a munka. Ezt követően a tévécsatorna a cég telephelyét is meglátogatta, amely a Nyugati térnél található, az Magyar Nemzeti Bank által néhány éve egy offshore cégtől megvett Eiffel Palace-ban van. Itt az irodában nem vették fel a telefont.

A Budapest 2024 Zrt. vezérigatója, Mihók Attila azt mondta, hogy nem lehet egyik napról megszüntetni egy céget, ezért bérlik még az irodákat is. A II. kerületi irodák egy részét kiadták a vizes vb-t szervező cégnek, a többi helyiségben a jogászok vannak. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Eiffel Palace-ban található kis irodát Schmitt Pál használja. Ennek az irodának a bérleti díja havi 2200 euró, vagyis 700 ezer forint, a bérleti szerződés pedig 2017 év végéig szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik