Közélet
Eiffel Palace (magyar nemzeti bank, matolcsy györgy, offshore, eiffel palace)

Offshore cég kaszált Matolcsyék ingatlanvásárlásán

24.hu
24.hu

2016. 03. 05. 08:24

A jegybank felügyelőbizottsága elhalasztotta a jobbikos delegált által készített jelentés értékelését.

A Magyar Nemzeti Bank ingatlanvásárlásaival foglalkozó vizsgálat vezetője szerint megmagyarázhatatlan, miért kellett Matolcsyéknak egy offshore hátterű cégtől 14 milliárd forintért megvenni az Eiffel Palace-t. Az ötszázezer forint törzstőkével jegyzett eladó cég nagyon jól járt az ügyleten, hárommilliárd forint hasznot tett zsebre – írja a Magyar Nemzet.

Az MNB felügyelőbizottsága elhalasztotta annak a jelentésnek az értékelését és nyilvánosságra hozatalát, melyet Nyikos László, a bizottság Jobbik által delegált tagja készített. Nyikos azt mondta, a többi tag leginkább azzal támadta az értékelést, hogy az túl sokat foglalkozik a jegybanktörvénnyel és annak hiányosságaival, ugyanakkor e nélkül nem érthető meg a jegybank költekezése.

A bizottsági tag visszásnak nevezte, hogy „a nemzet bankja” olyan cég épületének a megvásárlására költött, melynek egyik tulajdonosát Larnacán, másikat a Kis-Antillákon alapították. Hozzátette: az épületet eladó Eiffel Palace Kft. 2014-es pénzügyi beszámolója szerint a Cipruson bejegyzett tulajdonos hárommilliárd forint osztalékot vett ki a cégből. A húsz százalék fölötti tiszta haszon szokatlanul magasnak mondható – mondta Nyikos, aki hozzátette: a magyar jogszabályok értelmében szabálytalanság nem történt, de az emberek erkölcsi érzéke tiltakozik az ilyen ügyletek ellen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.