Belföld

A Momentum beadta felülvizsgálati kérelmét a Kúriához

24.hu
24.hu

2017. 05. 16. 10:54

Korábban a témában:

A Momentum beadta felülvizsgálati kérelmét a Kúriához, három darab elutasított – a felsőoktatásról szóló törvény módosításával kapcsolatos – kérdésben.
A Kúriának 90 napja van megvizsgálni a kérdéseket. A Momentum azonban reméli, hogy minél előbb döntés születhet az ügyben,

 és nem fentről adják utasításba a végső választ.

Az alábbi három kérdést illetően nyújtottunk be felülvizsgálati kérelmet:

  1. „Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország területén külföldi felsőoktatási intézmény attól függetlenül folytathasson oklevelet adó képzési tevékenységet, hogy magyarországi működésének elvi támogatásáról szóló nemzetközi szerződés kötelező hatályát a szerződő felek elismerték?”
  2. „Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország területén külföldi felsőoktatási intézmény attól függetlenül folytathasson oklevelet adó képzési tevékenységet, hogy a székhelye szerinti országban folytat-e ténylegesen felsőoktatási képzést?”
  3. „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Central European University a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2017. április 4-én hatályos szabályozása szerinti feltételekkel működhessen Magyarország területén?”

A felülvizsgálati kérelmet a Momentum azzal indokolta, hogy

A kérdéseink egyértelműek – a legkonkrétabb arról szól, hogy a törvény meghatározott szakaszai álljanak vissza a módosítás előtti állapotba. Ennél egyértelműbben nem lehet fogalmazni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.