Belföld
Kosa-Lajos(430x286).jpg (kósa lajos, )

Kósa Lajos most téli olimpiát rendeztetne

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 05. 17. 06:39

Ausztriával közösen pályáznánk a 2026-os rendezésre.

Biztos információra hivatkozva írja a Bors, hogy a kormány nem adta fel olimpiarendezési terveit. A lap meg nem nevezett forrásai szerint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az osztrákokkal közösen pályázna a 2026-os téli olimpia rendezésére. Magyarország adna otthont a jeges számoknak, míg a havas sportágaknak – a földrajzi adottságok miatt – Ausztria.

Fontos érv, hogy a téli versenyek helyszínei (2010 Kanada, 2014 Oroszország, 2018 Dél-Korea, 2022 Kína) alapján 2026-ban újra Európa lehet a házigazda és a rendezésért nem kell olyan nagyvárosokkal vetélkedni, mint Párizs és Los Angeles. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság már megengedi, hogy két ország közösen legyen házigazdája az ötkarikás eseménynek.

Azt a Borsnak a MOB legbelső köriből is megerősítették, hogy az ötletgazda Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke (a Fidesz frakcióvezetője) volt. A lap érdeklődött az Osztrák Olimpiai Bizottságnál, ahol a sajtófőnök azt elismerte, hogy Ausztria pályázik a 2026-os téli olimpia megrendezésére, de azt nem, hogy ezt Magyarországgal közösen tenné.

Korábban – a Momentum által kezdeményezett népszavazást megelőzendő – Magyarország maga vonta vissza pályázatát a 2024-es nyári olimpia megrendezésére, azzal indokolva a döntést, hogy a pályázat az országnak lenne komoly presztízsveszteség.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.