Belföld

Kívülről telefonboltnak tűnt, de ami belül volt, attól szabálysértés közben gyógyulsz meg, és még rá is gyújthatsz

Mintegy hetvenmillió forint értékű egészségügyi terméket és ötmillió forint értékű illegális dohányterméket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói az egyik budapesti piacon,

telefonboltnak álcázott zugtrafikokban.

Leopold Róbert, a NAV vám- és jövedéki szóvivője pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egy testvérpár több, telefontartozékokat árusító boltját ellenőrizték egyidejűleg. Az üzletekben az illegális áru a pultok előtt, a földön dobozszámra hevert.

Az összehangolt ellenőrzésen a nagy mennyiségű, adózatlan cigaretta mellett Magyarországon forgalomba hozatalra nem engedélyezett, a gyanú szerint hamis potencianövelő szereket és gyógyszereket találtak a pénzügyőrök. Az akcióban részt vevő szolgálati kutya megtalálta a boltok zárt raktárát is, amely szintén tele volt illegális cigarettával, ajzószerekkel és gyógyszerekkel.

A NAV lefoglalta a mintegy hetvenezer doboz hamis gyógyszert, valamint a megközelítőleg kétezer csomag illegális dohányterméket, a vállalkozók pedig a büntetőfeljelentés mellett ötmillió forint jövedéki bírságra is számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik