Belföld

Bayer Zsoltot úgy szeretik a Fideszben, hogy civilek pofáját verné szét

A kormánypárt kommunikációs igazgatója azt mondta: „kicsit durvább a hangulat valóban, de ezt nem mi kezdtük”.

Kormánypárti politikusokat kérdezett az Index azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-alapító szélsőséges publicista, Bayer Zsolt rádióműsorában azt mondta az országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén békésen tiltakozó civilekről, hogy „ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön”, illetve „ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat”.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy látja, ez a szólásszabadságba és a véleménynyilvánítási szabadságba még belefér.

Kicsit durvább a hangulat valóban, de ezt nem mi kezdtük

– jelentette ki.

Répássy Róbert, az igazságügyi bizottság fideszes tagja „ízlés dolgának” nevezte a kijelentés fogadtatását, és azt mondta, nem az ő stílusa. A civilek csendes tiltakozására viszont azt mondta, neki ez belefér. Kerényi János pedig úgy vélte, bár a politikai életben nincs helye ilyen megjegyzéseknek, meg kell nézni a másik oldalt is, például Botka László elszólását, miszerint a Fidesz kinyitotta a pofonosládát”. De szerinte az ilyen kijelentéseknek nincs jelentősége.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta: „nagyon indulatosan fogalmazott Bayer Zsolt barátom”, de ez szerinte nem meglepő, mert „nagyon fontos és erős témáról van szó”.

Az ő esetében nagyon sokszor tapasztaltuk, hallhattuk már ezt, és nagyon sokan így szeretjük őt

– mondta. Az eldurvuló közbeszédről azt mondta:

Nem látok semmilyen lovakat elszabadulva, a helyzet az, hogy migránsok ezrei, milliói fenyegetnek bennünket továbbra is.

A Fidesz egyébként nem minden esetben ilyen elnéző az erőszakos megnyilvánulásokkal szemben: éppen hétfőn adtak ki közleményt arról, hogy „az erőszak bármely formája elfogadhatatlan”, miután a jobbikos Szilágyi György a parlamentben azt mondta Dömötör Csaba államtitkárnak, hogy „Gyere ki, úgy nyakon baszlak, hogy leszáll a fejed!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik