Belföld

Bayer miatt ütik Orbánt

Egymást érik a fel- és bejelentések.

Tényi István hatósági ellenőrzés lefolytatását kérte a Médiatanácstól, miután a Fidesz-alapító publicista egy rádióműsorban így beszélt a civil törvény ellen Parlamentben tiltakozókról.

Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a Parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (…) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat.

A bejelentő ennek kapcsán emlékeztetett rá, hogy

a médiatartalom nem lehet alkalmas valamely nemzet, közösség, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbség vagy bármely többség, továbbá valamely vallási közösség elleni gyűlölet keltésére.

Mint írta a vélemény- és sajtószabadság kiterjedhet ugyan a sértő, akár szélsőséges álláspontok közzétételének lehetőségére is, de nem sértheti az Alaptörvényt. Tényi István a hatósági ellenőrzést Bayer által mondottak gyűlöletkeltő, uszító tartalma miatt kérte. Mint korábban megírtuk, Szél Bernadett, az LMP társelnöke feljelenti Bayert, és ugyanígy tesz az Együtt alelnöke, aki szerint

Orbán kegyence nem fenyegethet senkit veréssel, főleg nem nyilvánosan, főleg nem egy közösséget.

Berkecz Balázs felszólította az Orbán-kormányt, hogy haladéktalanul teremtse meg a lehetőségét, hogy visszavonható legyen az uszító publicistának adományozott lovagkereszt. (Korábban Bayer az ígérte, visszafogottabb lesz, a kitüntetés után nem lesz több trágárság.)

Az ellenzéki politikus szerint a civilek pofáját szanaszét verő

Bayer Zsolt a miniszterelnök barátja, Orbán és Fidesz legtorzabb gondolatainak szócsöve, akinek szavait isszák a legelvetemültebb fideszesek, akikre hatással van az a sok ártó szándékú ostobaság, amit hallanak.

Az Együtt alelnöke szerint egyértelműen bűncselekmény volt a civilek elleni véres fellépésre buzdítani a hallgatókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik