Belföld

A kormány Pesti Srácok-cikkel válaszolt a Kreatív Online kérdéseire

A Kreatív Online újságírója a plakáttörvénnyel kapcsolatban tett fel kérdéseket a Kormányzati Tájékoztatási Központnak (KTK) múlt héten – írják cikkükben. Többek között arra voltak kíváncsiak, hogy milyen szakmai okok indokolják, hogy 2020-tól nem lehet majd plakátokat ragasztani, illetve, hogy egyeztettek-e a szakmai szervezetekkel a rendelet megalkotása előtt.

A kormány új rendelete szerint egy hónap múlva lényegében csak önkormányzati engedéllyel lehet majd reklámfelületeket kihelyezni a közterületekre, 2021-től pedig csak azok a már meglévő reklámhordozók maradhatnak köztéren, amelyek megfelelnek a kormány új szabályozásának.

A válaszlevélre a KTK meglehetősen szűk szavúan, már a látszatra sem ügyelve válaszolt, mindössze a kormányzati hirdetésekkel telepakolt Pesti Srácok portál egyik cikkét küldték el. A Simicska Lajos elégedetlen: Megszűnnek a városokat ellepő plakáterdők című írás szerint a törvényre azért van szükség, hogy ne lepjenek el mindent az óriásplakátok, a változtatás pedig Simicska Lajos érdekeit sérti, aki a saját sajtóját használja arra, hogy tiltakozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik