Belföld

Vádalkut kötne a Jobbik Simicskával

sneider tamás roy (Array)
sneider tamás roy (Array)
A párt frakcióvezető-helyettese egy lakossági fórumon árulta el: 150 millió forintot vettek fel a plakátkampányokra.

Vádalkut ajánlana a Jobbik Simicska Lajosnak – ezt a kormányközeli Pesti Srácok írja, amely hangfelvételt is közzétett arról a lakossági fórumról, amelyet a párt frakcióvezető-helyettese, Sneider Tamás tartott Zircen.

A politikus kijelentette: Simicskától nem kaptak pénzt, és nagyobb összegeket nem is fogadnak el senkitől, mert a támogató ilyen esetben egyértelműen elköteleződést várna el. Ugyanakkor úgy véli, nincs más lehetősége a Jobbiknak, mint hogy Simicska plakáthelyein hirdessenek, mert a többi plakáthely a Fideszé, és nyilvánvalóan nem adják oda. Elárulta: 150 millió forintos hitelt vettek fel, ami több plakátkampányra is elég.

Sneider szerint meg kell nézni azt is, hogy Simicska Lajos honnan szerezte a vagyonát, de az is jól látható, hogy ő lehet Orbán Viktor megbuktatója, mert mindent tudhat a miniszterelnök gazdagodásáról. Arra a felvetésre, hogy Orbán „bemártásával” Simicska saját magát is tönkreteheti, a Jobbik képviselője azt mondta: „Magyarországon létezik a vádalku”, kisebb büntetéssel is megúszhatja a volt Fidesz-pénztárnok, ha „feldobja a miniszterelnököt, hogy ő mennyit lopott és hogy a különböző vagyonok hogy kerültek oda hozzá”.

A politikus beszélt arról is, hogy a Jobbik a civil szervezetek átvilágítását egyáltalán nem adta fel, sőt, azt gondolják, minden szervezet legyen átlátható Magyarországon, ahogy a kormányzati döntések és a közpénzt érintő ügyek is. A kormány által benyújtott civil törvényt alapvetően pozitívnak tartják, de az a hazai szervezetekre, például a CÖF-re nem vonatkozik, ezért „rengeteg módosítót nyújtanak majd be” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik