Belföld

Olcsóbban lehet lakást bérelni a Várnegyedben, mint Salgótarjánban

Bírósági úton kényszerítette ki a Magyar Nemzet a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.-től., hogy mennyiért adja bérbe a Várnegyed egyik legelőkelőbb részén fekvő Dísz tér 15. szám alatt található lakásokat, amelyek egyikében a budavári polgármester volt felesége is lakik.

Ezekből kiderült, hogy

a műemlék épület lakói olcsóbban bérelhetnek panorámás lakást az államtól a főváros I. kerületében, mint amennyiért Salgótarjánban, Baján, Nyíregyházán vagy épp Nagykanizsán lehet piaci alapon.

Az épületben hat lakás, három iroda, egy postahivatal és egy irodahelyiséggel közös muzeális kiállítóhely van.

A legnagyobb – 158 négyzetméteres – lakásban lakik Nagy Gábor Tamás polgármester volt felesége, aki a tetőtéri lakásért havonta alig több mint 80 ezer forintot fizet az ingatlanhasznosítónak, vagyis 510 forintot négyzetméterenként.

Ugyanekkora négyzetméterár mellett másik két lakó 38 ezer, illetve 39 ezer forintot fizet, előbbi egy 76 négyzetméteres, utóbbi pedig egy 78 négyzetméteres összkomfortos lakásért, de olyan lakó is van, aki négyzetméterenként 446 forintot, vagy 425 forintot fizet. Ezek az árak töredékei a piaci áraknak, normál esetben hatszorosnál is magasabb áron kínálják a hasonló ingatlanokat.

A bérlők nevét nem közölte a budavári ingatlanhasznosító.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik