Belföld

Csak 2018 végén foglalja el a Várat a kormány

Egyelőre nem kell idegeskednie az I. kerületi önkormányzatnak a Budai Várba települő minisztériumok miatt.

Az önkormányzat sajtóosztályán azt közölték, hogy a költözésére vonatkozó kérdések, amiket feltettünk nekik, nem aktuálisak, mert a minisztériumok csak 2018 decemberében települnek át az új helyükre.

Arról érdeklődtünk, hogy a Budavári Önkormányzat a három, külön-külön is több száz fős szervezet, a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium számára is engedélyezi-e majd, hogy gépkocsival érkező vendégeik három órán keresztül ingyen parkoljanak a várbeli védett övezeten belül.

A 24.hu csütörtökön írt arról, hogy a Budavári Önkormányzat 2016-ban módosítva a parkolási szabályokat, egy Nagy Gábor Tamás polgármester által jegyzett rendelettel feljogosított több mint 25, Várnegyedben található intézményt és vendéglátóhelyet, hogy díjmentesen biztosítsanak helyet az autóval érkező ügyfeleknek, vendégeknek.

Bár a kedvezményezettek névsora alapján a rendelet legnagyobb haszonélvezője Zsidai Roy étteremlánca, amely hat vendéglátóhellyel került fel a listára, az önkormányzat szerint nem vállalkozói lobbi eredménye, hogy megkönnyítették az autósok számára a behajtást. Az I. kerület szerint ezt csak kérni kell a Várban működő szervezeteknek és vállalkozásoknak.

Az önkormányzat arra nem tért ki, hogy mi lesz, ha a minisztériumok is kérni fogják, hogy a normál 1800 forint körüli háromórás díj tizedét térítve meg az önkormányzatnak, ők is megkapják az ingyen behajtást. A Vár köré tervezett mélygarázsrendszer építése még nem kezdődött el, így az is kérdéses, hogy a milliárdos beruházásokból két év múlva elkészül-e valamelyik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik