Belföld

Már nem tudta magát ellátni az örkényi nő, lánya halálra verte

Első tárgyalását tartja a Budapest Környéki Törvényszék egy örkényi nő ügyében, aki a vád szerint 2016 februárjában megölte az anyját. Bűncselekmény elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette – ezzel vádolják.

A nő munkanélküli volt, és idős anyjával élt Örkényben. Egyetlen jövedelmük az asszony nyugdíja volt. A vádirat szerint mindketten rendszeresen ittak, illetve gyakran veszekedtek.

A nő a végzetes bántalmazás előtt is rátámadt szülőjére. Egyszer – 2014-ben – egy lábassal dobta fejbe őt, súlyos sérüléseket okozva neki. Emiatt eljárás indult ellene, ítélet 2015 decemberében született: a támadó felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Az idős asszony egészségi állapota még abban a hónapban jelentősen romlani kezdett. Nem tudta elhagyni a házat, ott is csak segítséggel tudott közlekedni, pelenkázni kellett, tudata sem volt tiszta, mindezeken túl lábszárfekély és felfekvéses fekély alakult ki nála. De lánya nem hívott orvost hozzá, ellenben a veszekedések onnantól már mindennapossá váltak.

2016. február 24-én bár az asszony rossz állapotban volt, a nyugdíját át tudta venni. Még ott volt a postás, amikor lánya rátámadt, kiabált vele és lökdöste, nem sokkal később pedig halálos sérülést okozott neki:

többször megütötte kis-közepes erővel, nagyrészt a fején és a felsőtestén, volt, hogy kézzel, de bántalmazta egy éles tárggyal is, illetve beleverte a fejét a konyha falába.

Az idős asszony eszméletét vesztette, és bár gyermeke ekkor már kihívta az ügyeletet, de már késő volt, az orvosok csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik