Belföld

Még a rendőri szakértő szerint is szakmaiatlan volt a kopaszok elleni nyomozás

Az Átlátszó rendőrségi forrásai szerint “szakmaiatlan és gagyi” volt a nyomozás a Nyakó Istvánt népszavazási kérelmének leadásakor megakadályozó kopaszokról. A rendőrségi szakértő szerint a nyomozásban résztvevők sem büszkék a történtekre.

A választási irodánál történt incidens után hatan tettek feljelentést, az ügyészség ezután a nyomozás elrendelésére utasította a BRFK-t, amely tavaly március 4-én kezdett nyomozni.

A rendőrség bekérte a választási iroda kameráinak felvételeit, illetve a médiában és az interneten megjelent fényképekről azonosították az elkövetőket, akiket ezek után ellenőriztek.

A nyomozás során egyébként

  • egyik kopaszt sem hallgatták meg sem gyanúsítottként, sem tanúként,
  • nem faggatták ki Erdősi Lászlónét,
  • az érintettek kapcsolati hálóját sem állították össze.

A rendőrség végül bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. Egy volt rendőri középvezető a lap érdeklődésére azt mondta, a tanúmeghallgatások elmaradása nyomozati hiba volt, ennek oka pedig a rendőri jelentésekben sem szerepel, pedig szükségességét meg kellett volna indokolniuk.

A lap forrása szerint az is nehezen elképzelhető, hogy a nyomozók saját döntése lett volna az eljárás megszüntetése. A volt parancsnok szerint erre vagy az ügyészség utasította a rendőröket, vagy a parancsnokaik, de azt még valószínűbbnek látja, hogy szóban jelezték ezt számukra, bármilyen írásbeli nyom nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik