Belföld
Budapest, 2015. március 26.
A Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai begyûjtik és elszállítják a lomtalanításkor keletkezett hulladékokat a VIII. kerületi Lujza utcában 2015. március 26-án. A lakosság minden évben igénybe veheti a FKF-el közösen szervezett, meghatározott idõpontban történõ, külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatást.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A 24.hu egy cikkel megmozgatott 7,5 milliárdot

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2017. 05. 02. 14:01

Korábban a témában:

Öröm az újságírás, ha sikerül egyenesbe hozni vele dolgokat, és sokszoros öröm, ha milliárdos tételekben mérhető problémák oldódnak meg a munkánk nyomán.

Egy ilyen ritka örömteli pillanatnak lehettünk részesei kedden, miután megjelent a Tízmilliárddal tartozik a nemzeti szemétdíjszedő az FKF-nek című cikkünk.

Ebben a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) panaszkodott arra, hogy a szemétdíjak szedésére feljogosított Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelési Zrt. (NHKV) az idei évre még egyáltalán nem utalt szolgáltatási díjakat a társaságnak, ami súlyosan érinti a fővárosi céget, mert korábban, amikor még maga szedhette be a pénzt, minden hónapban számíthatott a milliárdos nagyságrendű árbevételre.

Az FKF szerint az NHKV tartozása április végére elérte a bruttó 9,6 milliárd forintot, ami a tavalyi és az idei első negyedéves elszámolásból jött össze.

Kérdéseinkkel április 24-én kerestük meg először az NHKV-t. A cég cikkünk megjelenése után, május 2-án arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy átutalt 7,5 milliárd forintot az FKF számlájára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

The Cranberries May 9th, 2012 Sound Academy Toronto, Ontario (Photo by Michael Hurcomb/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.