Belföld

A 24.hu egy cikkel megmozgatott 7,5 milliárdot

Öröm az újságírás, ha sikerül egyenesbe hozni vele dolgokat, és sokszoros öröm, ha milliárdos tételekben mérhető problémák oldódnak meg a munkánk nyomán.

Egy ilyen ritka örömteli pillanatnak lehettünk részesei kedden, miután megjelent a Tízmilliárddal tartozik a nemzeti szemétdíjszedő az FKF-nek című cikkünk.

Ebben a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) panaszkodott arra, hogy a szemétdíjak szedésére feljogosított Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelési Zrt. (NHKV) az idei évre még egyáltalán nem utalt szolgáltatási díjakat a társaságnak, ami súlyosan érinti a fővárosi céget, mert korábban, amikor még maga szedhette be a pénzt, minden hónapban számíthatott a milliárdos nagyságrendű árbevételre.

Az FKF szerint az NHKV tartozása április végére elérte a bruttó 9,6 milliárd forintot, ami a tavalyi és az idei első negyedéves elszámolásból jött össze.

Kérdéseinkkel április 24-én kerestük meg először az NHKV-t. A cég cikkünk megjelenése után, május 2-án arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy átutalt 7,5 milliárd forintot az FKF számlájára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik