Belföld

Botka: Viszket az emberek tenyere, hát jól oda kell csapni

Megélhetési minimumot akarnak a szocik, „ha a fene fenét eszik”. Kunhalmi Ágnes, Molnár Gyula és Botka László a szocik városligeti színpadán. Lufi, döglött ló és pofonos láda. „Ezt dobta a gép.”

Hát heló!

Ezek a szocik első majálisi szónokának, Kunhalmi Ágnesnek szavai.

Fotó: Berecz Valter

A pesti pártelnök képekben erős beszédet prezentált. Volt például egy léggömbös próbálkozása, miszerint:

A saját hatalmába teljesen belebolondult Orbán Viktor egy lufi, nincs benne más, csak áporodott levegő, és ezt a lufit csak ti tudjátok kipukkasztani.

Aztán volt egy a mai dátumhoz közepesen passzoló géprombolásos is, amikor arról beszélt, Orbán médiagépezete azt próbálja elhinteni, hogy „ezek a fideszesek örökre a nyakunkon fognak maradni, ezt dobta a gép, de, barátaim, nincs semmilyen gép”.

Fotó: Berecz Valter

A második előzenekar, Molnár Gyula pártelnök Orbánnak orbáni dakota közmondással üzent: Ha döglött a ló, szállj le róla.

A nemszoci ellenzékieknek, vagyis az elcsábítandóknak pedig ezt mondta:

Egy lépésre vagyunk egymástól, nyújtsunk egymásnak kezet.

Eztán következett a négyszeres szegedi polgármester, egyszeres miniszterelnökjelölt Botka László, kinek nyitómondata a „sokan vagyunk, elegünk van és elegen is leszünk jövő ilyenkor, legyőzzük a Fideszt”.

Fotó: Berecz Valter

Pofonosláda

Botka az uniótól dobbantott, onnan, hogy amikor az EU tagja lettünk, azt hittük, sose jöhetnek már orosz tankok, ám egyszer csak visszatért Orbán Viktor, az „álomgyilkos”, aki felélte a jövőnket, romba döntötte a demokráciát, a gazdaságot, emberei „ellopnak mindent, az álmaink a Fidesz kezében rémálommá váltak… Itt az idő, hogy elsöpörjük az álomgyilkosokat, és visszavegyük az országot.”

Botka úgy látja, „Orbánék évek óta feszegetik a pofonos ládát, ami most kinyílt. A tüntetéshullámtól megrettentek, rohamrendőrök, rohamügyészek mögé bújnak”.

A szoci miniszterelnök-jelölt szerint „ez a kormány nem a nép kormánya, nem becsüli meg a melósokat, magasról tesz a bérből és fizetésből élőkre… szüntessük meg a nemzeti nyomor gépezetét, a dolgozókat védő intézkedésekre van szükség”.

Fotó: Berecz Valter

Ahogy minapi interjúnkban is fogalmazott: luxust adóztatna, sápra számíthat, aki havi egymilliónál többet keres, aki százmilliósnál nagyobb vagyonnal bír, s az is, aki száz holdnál több földdel rendelkezik.

Fizessenek, mert nincs több lyuk a nadrágszíjon, viszket az emberek tenyere.

Botka megélhetési minimumot akar, „ha a fene fenét eszik”, s több tiszteletet a magyar dolgozóknak!

A döntésekbe bevonná a szakszervezeteket, újraírná a Munka törvénykönyvét, a köztársasági elnök jövedelmének szintjén maximalizálná a fizetéseket, a főnöki pénz nem lehetne több a melósi juttatás hétszeresénél, azonos munkáért azonos bért adna nőknek s férfiaknak.

Fotó: Berecz Valter

A szónoklatok után a párt parlamenti totójának nyerteseit sorsolta ki, kiknek jutalma parlamenti séta Hiller István vezetésével.

A délután legszórakoztatóbb pillanata volt, amikor a közönség kórusban lőrincezett, a szpíker alábbi mondatára:

Ééééés második nyertesünk: Mészáros…

Fotó: Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik