Belföld

Tükörlerúgás és zsírkrétázás: rendőrt kellett hívni a MOM Parkhoz

Abszurd helyzetnek volt szemtanúja és szereplője Péter, aki egy Facebook-posztban emlékezett meg arról, mi történt vele a bevásárlóközpont parkolójában szerda este.

A történet elég hosszú, ezért összefoglaltuk. A három főszereplő:

  • Van ugye Péter, aki belecsöppent a konfliktusba.
  • Egy férfi, akinek a neve legyen Kréta úr.
  • Illetve Dzsip úr, aki Kréta úr személyi szabadságát próbálta korlátozni.

Péter bevásárolni igyekezett szerda este fél tízkor, amikor a MOM Park Csörsz utcai beléptető sorompóján áthaladva azt látja hogy Dzsip úr “be akarja darálni” Kréta urat, aki kitett kezekkel próbál egy helyben állni, de az autós tolatva lökdösi. Péter megáll, majd Kréta úr feleségétől megtudja, hogy a konfliktust az okozta, hogy nem tudtak beállni elektromos autójukkal a külön ilyen autóknak fenntartott töltőállomásra, mert Dzsip úr odaállt, ezért zsírkrétával ráírták a dzsippre, hogy Ne parkolj ide.

Pechükre pont a művelet közben érkezett meg Dzsip úr, aki ezért cserébe lerúgta a tükrüket.

Kréta úr és felesége rendőrt akart hívni, de Dzsip úr szökni akart, ők meg őt megállítani – emiatt alakult ki a veszélyes, “bedarálós” produkció. Dzsip úr feljelentéssel fenyegetőzik, majd a dudát nyomja, amiért nem engedik elmenni.

Péter szerint a biztonsági szolgálat nem segít, azt mondják,

ők azért vannak, hogy megpróbálják kitolni a problémát az üzletházon kívülre.

A jelenet percek óta tart, emiatt több autó is érkezik mögéjük, akik szeretnének behajtani a parkolóházba. Közben érkezik még két biztonsági őr, akik azt hajtogatják, hogy nem akadályozhatják a forgalmat, mire Dzsip úr közli,

őt túszul ejtették, és megrongálták a kocsiját.

Arrébb állnak az autóval, így Dzsip úr meg is ragadja az alkalmat, és elszáguld, de a rendőrök pont megérkeznek, és sikerül megállítaniuk. Péter elbeszélget a biztonságiakkal, hogy miért nem így kellett volna kezelni a helyzetet, majd elmegy bevásárolni. Visszafelé látja, hogy tart a helyszínelés, és már négy rendőr van, Dzsip urat pedig a rendőrautóba tessékelik, mert beviszik.

Emlékeztetőül: mindez onnan indult, hogy Dzsip úr elektromos autóknak fenntartott töltőhelyen parkolt.

BRFK: Folyamatban van a büntetőeljárás

Megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, hogy megtudjuk, valóban volt-e intézkedés, illetve vannak-e fejlemények. Válaszukból megtudtuk, hogy

2017. április 26-án 20 óra 31 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre a MOM Park mélygarázsából arról, hogy ott két férfi összeszólalkozott. A rendőrök a helyszínről egy férfit előállítottak, és garázdaság vétsége miatt gyanúsítottként kihallgatták A gyanúsított a terhére rótt bűncselekményt elismerte. A büntetőeljárás folyamatban van.

MOM Park: Jó helyen parkolt Dzsipp úr

Válaszolt a bevásárlóközpont, tőlük megtudtuk, hogy a BMW az elektromos töltőállomás helyet szabályosan, mint zöldrendszámos autó használta, nem szegte meg a MOM Park Parkolási Szabályzatát, mely

ilyen esetekben 20.000 Ft megfizetésére kötelezheti az autósokat.Hozzátették, a BMW és a Volkswagen vezetők között kialakult konfliktusról a járőröző szolgálat már a kezdetekkor értesült, ahogy arról is, hogy a Felek kölcsönösen kihívták a rendőrséget egymásra.

A Felek meghallgatásával próbálta a kialakult helyzetet civilizáltabb mederbe terelni és felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, feletteseivel. A rendőrség megérkezésekor a biztonsági szolgálat felhívta a távozni kívánó autósokat, hogy szíveskedjenek visszafáradni a helyszínre és alávetni magukat a rendőrség eljárásának, akik ennek eleget tettek. A megérkezett járőrök mind a két Felet eljárás alá vonták.

– írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik