Belföld

Az ELTE jogi karának volt vezetője: Ne mondhassa a kormány, hogy sok millió ember állt be otromba jelszavai mögé

Teendő volna bőven: jelenleg egy nagy német egyetem költségvetése összemérhető a teljes magyar felsőoktatás éves állami támogatásával

– mondta a Heti Válasznak adott interjújában Király Miklós, az ELTE jogi karának tanszékvezetője, Mádl Ferenc korábbi tanácsadója, aki Kovács Tamáshoz hasonlóan nyílt levelet írt Orbánnak, ő viszont a sportolóval ellentétben nem kapott választ.

Azért most szólalt meg, mert összeállt nála “robbanó eleggyé a CEU-ügy, a félrevezető nemzeti konzultáció és a Brüsszel-ellenes kampány, valamint az egyre nehezebben indokolható irányváltás a külpolitikában.”

Antall József és Mádl Ferenc örök példaképe marad és konzervatívként sincs baja azzal, hogy a CEU-n társadalmi nemekkel is foglalkoznak. Még akkor is, ha nem adna elő, mert más a megközelítése, számára a hagyományos család nagy érték.

1987-ben Soros-ösztöndíjas volt, de szerinte nem lehet ezt a kérdést annyival elintézni, hogy “Soros jogásza támadja Orbánt“. Ráadásul azt se tartja jó megközelítésnek, hogy csak az nyithatja ki a száját politikai ügyekben, aki politikus.

Király Miklós azt mondja,

ne töltsük ki és ne küldjük vissza a Brüsszel-ellenes konzultációs kérdőíveket. Ne mondhassa a kormány, hogy sok millió ember állt be otromba jelszavai mögé.

A migrációs politikában viszont egyetért a kormánnyal, ellenben a plakátokkal nem.

Szerinte rengeteg negatív érzést szabadítanak el az olyan üzenetek, hogy “ezek elveszik a kenyeredet, és amúgy is terroristák”, és az államférfiak nem gondolnak bele abba, hogy a “pillanat uralása milyen mellékhatásokkal jár”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik