Belföld

Több ezren támogatják itthonról a londoni magyarokat (X)

Mára szinte már mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki Magyarország helyett a második legnépesebb „magyar várost”, Londont választotta a jobb élet reményében.

A Brexit által kialakult gazdasági és politikai bizonytalanság miatt azonban egyre inkább az a realitás, hogy az angliai magyarok már hátrányból indulnak a szigetországban. Így akárcsak a sportban, az ő életükben is hatványozottan jelen vannak azok a kihívások, amik az idegenben játszó játékosokra várnak… Amik leküzdéséhez néha jól jöhet egy kis itthonról érkező támogatás.

Ezt ismerte fel a Sport szelet is, és hozta létre a londoni magyarokat megcélzó mozgalmát, az Edző Idegenbent, amely során lehetőséget adott az itthoniaknak arra, hogy egy-egy ajándék csokival lephessék meg kinti családtagjaikat, ismerőseiket. Ezáltal pedig egy kis hazai ízzel emlékeztessék őket arra, hogy a nehezebb időkben is gondolnak rájuk.

A kezdeményezés alatt a magyarok 16 ezerszer fejezték ki támogatásukat idehaza, és passzoltak ezzel megegyező számú Sport szeletet Londonba, amit a csokimárka 8 ottani magyar szervezet segítségével oszt szét az érdeklődők között.

Hiszen az élet hazai pályán és idegenben is Sport. Kell hozzá energia.

Több ezren támogatják itthonról a londoni magyarokat (X) 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik