Belföld

Dopeman: Magyarország egy szadomazo klub

Elvesztette a józsefvárosi időközi választást, de nem érzi kudarcnak. Szerinte Stockholm-szindrómában szenved az ország, az emberek, úgy látszik, szeretik kínozni magukat. Kocsis Máténak meg csak most lett nagy a szája. Villáminterjú.

„Új szelek fújnak a világpolitikában, új hangokat hallani, új arcok jelentek meg” – ezt mondta nekünk néhány napja. Nem ért ide az a szellő.

Ugyan! Nézze meg, korábban milyen eredményeket ért el itt az ellenzék! Amikor megkértek, hogy induljak, mondták, hogy ez alapvetően vesztes körzet, a VIII. kerület legapatikusabb része, amelyet a hatalom manipulációban, zsarolásban tart. Ráadásul, úgy hírlik, felvetődik a szavazatvásárlás meg a választók kocsiztatása, ezt persze majd a hatóságok kiderítik. Arról nem is beszélve, hogy ha összeadjuk az ellenzéki szavazatokat, akkor megvertük a Fideszt.

Épp ez az: nem adhatják össze. Ketten indultak a fideszes ellen, egy evangélikus lelkésznő és ön, ezzel megosztották az ellenzéki szavazatokat.

Jó, de ha csak a liberálisok által annyira szeretett előválasztásról beszélünk, azt fölényesen megnyertem.

Abban egyetért Kocsis Máté polgármesterrel, hogy aki egy kétgyermekes evangélikus lelkészre szavaz, az nem szavaz Pityinger Lászlóra, és fordítva?

Teljesen mindegy, mit mond Kocsis Máté. Az ő párttársa, akinek a helyére most választottunk, minimum megkárosította a választóit.

Akkor pláne erős siker, hogy most a kormánypárti Sántha Péterné majdnem annyi szavazattal nyerte ezt a körzetet, mint amennyit ön és a lelkész együtt szerzett.

Stockholm-szindrómában szenved az ország! Magyarország egy szadomazo klub! Az emberek, úgy látszik, szeretik kínozni magukat. Én viszont azt szeretem, ha simogatnak és mosolyognak rám, olyanokkal szeretem magam körbevenni, akik kedvesek, és belőlem is ezt váltják ki. Sajnos az ország zöme nem így él. Fájdalom ezt látni, ezért ajánlottam fel, hogy kiállok értük, de hogy élnek-e a lehetőséggel, az ő döntésük. Most a választáson megjelenők huszonhét százaléka kívánt élni vele. De azért azt se feledjük, hogy a választásra jogosultak tizenhét százaléka ment el voksolni!

Fotó:24.hu/Bielik István

Mi jön a szadomazo klub után?

Mindig fenn kell tartani a lehetőséget, hogy választhassanak mást, jobbat, helyesebbet az emberek. Nem borultam ki, nem én vesztettem tegnap. Tettem egy ajánlatot arra, hogy az emberekkel közösen keresem az igazságot, írtam egy programot, nem folytattam negatív kampányt, még a Fideszt se szidtam igazán. Ehhez képest mindenki hozzám képest határozta meg magát.

Kocsis Máté tényleg elég sokat foglalkozott önnel.

Elértem, hogy ez a nagyszájú gyerek, aki ma már nagy mellénnyel nyilatkozgat, mert sikerült odakocsikáztatnia elég szavazót, pénteken még annyira meg volt ijedve, hogy bár ritkán mutatkozik a kerületünkben, elment kopogtatni. És végre találkozott a választókkal! Ha csak annyit elértem, hogy összehoztam a polgármestert a Magdolna negyed lakóival, már überfasza gyerek vagyok!

Dopeman marad a politikában?

Nem gondolkoztam ezen. Még csak most keltem fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik