Belföld

A nő bedobott két Molotov-koktélt

Beismerte a bűncselekményt, szabadlábon várja a tárgyalást.

A Bajai Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 55 éves bácsalmási nő ellen, aki tavaly májusban két Molotov-koktélt dobott haragosa ingatlanára, ami miatt az udvaron három tuja és egy elektromos kábel megégett.

A nő egy korábbi pere miatt haragosa volt a helybéli férfinak, akit egy nappal korában az utcán látott, akkor döntött úgy, hogy bosszút áll. Elhatározta, hogy gázolajjal megtöltött és meggyújtott ruhával betömött üveget (Molotov-koktélt) dob a férfi házának udvarára, hogy kárt okozzon neki.

A nő másnap este két Molotov-koktéllal jelent meg a sértett bácsalmási házánál és bedobta azokat az udvarba. Az egyik Molotov koktél az udvar belső részére esett, széttörött és a meggyújtott gázolaj elaludt. A másik koktél azonban a kerítés mellé ültetett tuják közé esett.

A gázolaj lángra lobbant, meggyújtott három tuját. Az égő tuják miatt a tűz elérte az utcáról a házba vezető elektromos kábelt, azt megégette. A kábel szigetelése is megolvadt és mindhárom tuja leégett. Járókelők vették észre a tüzet és értesítették a tűzoltókat, akik eloltották a lángokat.

A tűz a környezetében lévő épületekre nem jelentett érdemi veszélyt és közvetlenül emberéletet sem veszélyeztetett. A vádlott a szándékos gyújtogatással a haragosának 66 ezer, az áramszolgáltatónak 150 ezer forint kárt okozott. A kárösszegek nem térültek meg.

A bűncselekményt a vádlott beismerte, szabadlábon várja a tárgyalást. A járási ügyészség a szándékosan tüzet okozó nőt két rendbeli rongálással vádolja, bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik