Belföld

Túladagolás Veresegyházon – kiengedik a gyanúsítottat

Nem indítványoz előzetes letartóztatást, sem egyéb kényszerintézkedést az ügyészség azzal a férfival szemben, akit a Veresegyházon történt haláleset kapcsán vett őrizetbe a rendőrség – tájékoztatta a 24.hu-t a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. Gyugyi Csilla kérdésünkre elmondta: a gyanúsított ellen egyelőre

gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyik eljárás.

F. Imrét a tragédia után őrizetbe vették, és a rendőrség kezdeményezte is az előzetes letartóztatását, de a fentiek fényében el kell engedniük.

A rendőrség hétfőn tájékoztatott a tragédiáról, azóta bővebb tájékoztatást nem adott, így azt sem közölték, mivel gyanúsítják a férfit, de többen is arról írtak, hogy emberölés miatt hallgatták ki, amelyet – mint most kiderült – az eddigi adatok szerint gondatlanságból követett el.

A rendőrség a körülményekről annyit árult el, – szintén még hétfőn – hogy Veresegyházon a reggeli órákban holtan találtak egy fiatal nőt, egy másik nőt és egy férfit eszméletlen állapotban volt. A mentőket a társaság negyedik tagja, az ügy gyanúsítottja értesítette. Az eddigi adatok szerint kábítószert fogyasztottak előző éjszaka, de rosszul lettek. A rendőrség szerint F. Imre már csak akkor hívott segítséget, amikor egyikőjük meghalt, másik ketten eszméletüket vesztették.

“Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított és szakértőket rendelt ki” – közölték akkor.

Szerdán kerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, de azt írták, az eljárás jelenlegi szakaszában – nem áll módjukban bővebb tájékoztatást adni a nyomozásról. Még azona  napon több lap is arról számolt be, hogy a társaság két, kórházban lévő tagja kómába esett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik