Belföld

Épp egy rendőrhöz sikerült felcsengetnie a társasházi rablónak

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 04. 19. 12:05

Nem volt szerencsére egy tolvajból rablóvá avanzsált fiatalnak Debrecenben, akinek egy társasház hatvannégy lakásból sikerült éppen oda felcsengetnie, ahol egy rendőr lakott. Az egyenruhás és családja aludt, amikor megszólalt éjjel a kaputelefon, és az ismeretlen hang azt mondta, otthon hagyta a kulcsát. Kádár László őrnagy ugyan nem nyitotta ki a kaput, ám a fiatalember valahogy mégis bejutott. A rendőr hallotta, hogy a lift mozgásban van, ezért kinézett a kémlelőn – írja a Zsaru magazin.

A tettes most is rosszul választott, mert arról a folyosóról akart elvinni egy biciklit, ahol a rendőr is lakott. Miután látta, mit csinál, elindult utána és a ház előterében utol is érte. A fiatal arról próbálta meggyőzni, hogy a kerékpár az övé, hiába. Amikor az őrnagy közölte, hogy rendőr, és értesíti a kollégáit, hogy jöjjenek ki és tisztázzák a helyzetet, a besurranó agresszív lett és szidta, lökdösni és ütlegelni kezdte.

A rendőr lefogta, de ő szabadulni akart, így hiába próbált a telefonjáért nyúlni, hogy segítséget hívjon, nem sikerült. Kiabált, hátha valaki meghallja a házban, de nem reagált senki, így kénytelen volt addig ügyeskedni, míg végül elő tudta venni a mobilját. A fiatal közben kiverte a kezéből a készüléket, de az egyenruhás bekiabálta a címet.

A 23 éves támadót végül rablással és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsították meg, és előzetesbe is került.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man at the psychotherapist, lying on couch, emotionally speaking, discussing with psychotherapist his problems, practitioner making some notes. Horizontal photo banner for website header design
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.