Belföld

Parlament elé kerül a civiltörvény

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága igent mondott a fideszes képviselők által benyújtott civiltörvényre, így a parlament elé kerül a javaslat – írja az mno.hu.

A Jobbik hozzájárult a javaslatról folytatott parlamenti vitáról, rajtuk kívül az egész ellenzék a visszavonást követelte.

A törvényjavaslatot jegyző fideszes politikusok közül nem volt ott az igazságügyi bizottság mai ülésén,

  • sem Kósa Lajos,
  • sem Gulyás Gergely,
  • sem Németh Szilárd,

hogy hivatalosan bemutassák elképzeléseiket és a testület hozzájárulását kérjék a vita megkezdéséhez.

A jobbikos Apáti István megjegyezte, hogy ha kormánynak Sorossal és hálózatával van gondja, és vannak a káros tevékenységükről hírszerzési jelentéseik, miért nem indítanak büntetőeljárást.

A parlamenti vita a tervek szerint szerdán kezdődik.

Gulyás Gergely, Kósa Lajos és Németh Szilárd nyújtotta be a civiltörvényként ismert  “A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” című törvénytervezetet.

A törvényben a 7,2 millió forintos értékhatárt, ami fölött egy szervezet külföldről támogatottnak számít, nem egyszerűen megnevezik, hanem a pénzmosással és terrorizmussal foglalkozó törvény átvilágitási köszöbének kétszeresére hivatkoznak.

Az egyetlen változás, hogy eredetileg a hírek szerint úgy szólt a szöveg, hogy 5 évig nem lehet lekerülni a külföldről támogatott szervezetek listájáról, amelyre külön portált nyitnak majd. Ez 3 évre csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik