Közélet

TASZ-os vezető: Semmi szégyellnivaló nincs Soros pénzében

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 04. 18. 08:39

Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért egyik vezetője interjút adott a Népszavának, amiben többek között arról beszélt, hogy a kormány civilellenes törvénytervezete a jogvédők ellehetetlenítésére irányul.

De ők nem titkolják, sőt, semmi szégyellnivalót nem látnak abban, hogy Soros Nyílt Társadalom Alapítványa támogatja a TASZ-t. „Kezdettől alapelvünk, hogy nem fogadunk el juttatást sem a magyar államtól, sem pártoktól. Mégpedig azért, mert a mindenkori állammal, illetve a közhatalomra törekvő pártokkal szemben képviseljük az állampolgárok jogait”, mondta.

Szerinte azért lett belőlük közellenség, mert olyan ügyekről beszélnek, amelyekről a kormány nem akar beszélni, de még meghallani sem.

És mert embereknek segítünk abban, hogy ki tudjanak állni jogos érdekeikért bármilyen hatalommal szemben. Úgy tűnik, hogy ez ijesztő a kormány számára. Az „eltakarítás”, és a hasonló kormányzati megnyilatkozások súlyos aggodalomra adnak okot, nem is elsősorban magunk miatt. A kis civil szerveződéseket féltjük, akik talán még létre sem jöttek, csak tervezik, hogy a falunapon és a kirándulásokon kívül mással is szeretnének foglalkozni.

Állítja, a civiltörvény tervezete a kormányzati lejárató propagandával együtt az Oroszországból és Izraelből ismert példát követi, de szerinte a tiltakozásoknak lesz eredménye.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.