Belföld

Vörös festékbombával dobtak meg egy Fidesz-irodát

A választásokon alulmaradt egri politikus magánakciójával Gulyás Márton és Varga Gergő mellett akart kiállni.

A Magyar Narancs adta hírül, hogy a baloldali összefogás 2014-es képviselőjelöltjeinek egyike, az egri Szalóczi Géza még csütörtökön bejelentette a tervét:

„Részemről holnap délután 15:00 órakor elmegyek a helyi Fidesz irodához a Kővágó térre, és egy festékkel töltött nájlonbombát hajintok az ajtójára. Kinek van kedve 500 közmunka-órát dolgozni velem?”

Pénteken az iroda előtt már a Fidesz egyik képviselője várta, hogy – a párt később kiadott közleménye szerint – meghívja egy kávéra, de Szalóczi inkább akcióba lépett.

“Ahogy mondtam, úgy lett. Ez egy kiállás Gulyás Mártonért és Varga Gergelyért, akiket elrettentési céllal vegzáltak a politikai véleményük kinyilvánítása miatt – és persze magamért is: az, hogy csendben vagyok, nem jelenti azt, hogy félek.”

– írta.

A kormánypárt helyi irodájának az akcióról kiadott rövid Facebook-közleménye viszont nem igazán finomkodott:

“Sírjunk vagy nevessünk? Az Együtt-MSZP-DK-s Szalóczi Géza ma megjelent az Egri Polgárok Házánál, és festékes tojással dobta meg az épületet. Invitáltuk egy kávéra, de ő beszélni nem akart, inkább a saját kamerájának nyilatkozott, majd eldobta a tojást. Biztos látta a TV-ben, hogy aki menő ellenzéki akar lenni, az megdobál egy védekezésre képtelen épületet. Készítettünk egy fotósorozatot Szalócziról, hogy mindenki “büszke” lehessen az MSZP mai teljesítményére. Gratulálunk a performanszhoz, nekiállunk lemosni az épület ablakát.”

A festékfoltokat az érett, megválogatott szavakkal operáló mondatok képernyőre vetése előtt láthatóan tényleg az egri Fidesz tagjai mosták le, hiszen képekkel is illusztrálták a műveletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik