Belföld

Orbán szerint a magyarok érdekét csak az ő kormányzása szolgálhatja

A miniszterelnök hadszíntérként tekint a nemzetközi politikára.

Húsvéti interjút adott a kormánykedvenc Magyar Időknek Orbán Viktor, aki szerint Magyarországon a „nemzeti” kormányzás folyamatos nyomás és támadás alatt áll. Úgyhogy szerinte a jövő évi választás legfontosabb tétje az lesz, hogy „a magyar emberek érdekét szolgáló Országgyűlésünk és kormányunk lesz-e, vagy idegen érdekeket szolgál majd”.

A miniszterelnök szerint természetes dolog, hogy sokan nem azonosulnak az általa említett „derűlátó ország” képével, a demokrácia „olyan rendszer, amelyben mindenki szabadon gondolkodhat, szabadon alakíthatja ki a véleményét”.

A kérdés csak az, hogy megvan-e bennünk a békés egyet nem értés képessége

– tette hozzá, és így folytatta: „Számolnunk kell az irigységgel is, ami szintén emberi dolog”. Megkérdezték arról, „nem túl széles-e a front, amellyel hadban áll”, amire azt felelte, hogy „Ha elfogadnánk, hogy Brüsszelből vagy más politikai, pénzügyi központokból diktáljanak, hogy magyar vagy amerikai milliárdosok mondják meg, hogy mi legyen hazánkban, akkor konfliktusaink sem lennének”.

Orbán szerint a nemzetközi politika „hadszíntér”, a központjában a „migráció” áll, „a Soros-egyetem, a nemzetközi lobbiszervezetek átláthatósága, a pénzügyi stabilitás mint mellékhadszínterek jelennek meg a mostani kampányfőpróbán”. Azt is mondta, a magyar kormány meg akarja őrizni „Európa fundamentumait”, „nem akarunk párhuzamos társadalmakat, nem akarjuk kicserélni a népességet és nem akarjuk a keresztény civilizációt egy másfajtával leváltani”. Saját szerepét az Európai Unióban „reformellenzékként” látja.

A kormányfő Soros György és a civil szervezetek kapcsán megint összeesküvés-elméletbe bocsátkozott. Azt mondta: „Nem hiszem, hogy a polgári értelmiség szívesen árulna egy gyékényen azokkal, akikről a hamarosan elfogadandó törvény eredményeképpen világosan kiderül: külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket”. Szerinte „az egész ügy arról szól, hogy Soros György a nyilvánosság elől rejtetten, magyarországi szervezetein keresztül temérdek pénzzel támogatja az illegális bevándorlást”.

Azt mondom, hogy Soros Györgyöt nem szabad lebecsülni, egy nagy hatalmú, mindenre elszánt milliárdos, aki nem ismer se istent, se embert, ha az érdekeiről van szó. Meg akarjuk védeni Magyarországot, ezért vállalnunk kell a küzdelmet is

– magyarázta, és az interjúban Margaret Thatchert is idézte: „Mindig örülök, ha a személyemet támadják, mert ez azt jelenti, hogy a politikámat nem tudják”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik