Belföld

Borús nagyszombat után napos húsvét jön

Túl meleg nem lesz, néhol eshet is.

Szombaton délelőtt északkeleten is megnövekszik a felhőzet, és napközben a felhős ég mellett mindenütt csak rövid időszakokra bújhat elő a nap – áll a Kiderül.hu előrejelzésében. Szórványosan eső, záporeső is előfordulhat. Az északi országrészben megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután többnyire 15 és 20 fok között alakul. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap kezdetben keleten még borult lesz az ég, majd ott is csökken a felhőzet, mindenhol kisüt több órára a nap. Napközben gomoly- és fátyolfelhők lesznek az égen. Helyenként valószínű záporeső, de hajnalban délen és keleten még lehet összefüggő eső is. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon és a főváros térségében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Hétfőn sok lesz a napsütés, napközben gomolyfelhők alakulnak ki, amelyekből helyenként zápor is kialakul. Estétől északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, akkor északon az eső is elered. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik